Kompresní punčochy

Trápí vás ochablé svaly a otékání nohou, které je způsobeno špatným prouděním lymfy?Kompresní punčochy - Masáže Husova

Můžeme vám pomoci lymfatickou masáží, která kromě jiného pomáhá v případě, že máte problém se správným fungováním lymfatického systému. Příznaky mohou být například otoky nohou i jiných částí těla, chronická únava a bolesti hlavy. Někdy také vyšší sklon k infekčním chorobám horních dýchacích cest. Masáží je možné v řadě případů tyto příznaky odstranit či zmírnit.

Lymfatickou masáž je často vhodné doplnit nošením kompresních punčoch (které se používají i například u křečových žil). Svaly díky nim získají oporu a mírní pak hromadění lymfy, tedy i otoky.

Jejich nošení se doporučuje rovněž v těhotenství, při cestování nebo dlouhém stání, zejména máte-li tendenci k otékání nohou.

Kompresní punčochy lze zakoupit ve zdravotních potřebách. Můžete si vybrat z různých délek – existují lýtkové podkolenky, stehenní punčochy se samodržícím lemem i punčochové kalhoty. Samozřejmostí je nabídka různých barev a mnoho výrobců se ohání posledními trendy. Kompresní punčochy jsou tedy i módní záležitostí a nikdo nemusí poznat, že na sobě máte zdravotnickou pomůcku.

Nošení kompresních punčoch lze konzultovat s lékařem, který je vám může předepsat. V takovém případě i ušetříte nějakou tu korunu. 🙂

Mohlo by se vám také líbit...

0

Your Cart