Jste unavení a otíkají vám nohy? Dost možná za to může lymfa.

Odpočíváte, ale přesto cítíte často velkou únavu? Máte problémy s pokožkou, imunitou nebo máte pocit opuchlých nohou, kotníků, prstů nebo kolem očí? Možná máte problém s lymfatickým systémem.

Jak poznat, že máte problém právě s lymfou?

Máte-li vážné problémy, zajděte si raději k lékaři. Důležité je vyloučit, že nemáte problém například s ledvinami nebo játry. V takovém případě by vám mohla lymfomasáž ještě přitížit. Pokud víte, že jste z hlediska kontraindikací v pořádku, můžete se objednat na sérii lymfomasáží. Pro většinu lékařů je dnes téma fungujícího lymfatického systému stále tabu a můžou vás tak považovat za hypochondra. Začíná ale svítat na lepší časy. Například v Brně je možnost absolvovat kompletní vyšetření lymfatického systému a průchodnosti uzlin (lymfoscintigrafii) v centru Arcus. Zatočit s otoky a únavou můžete ale i svépomocí.

Domácí kartáčování – je pro vás vhodným řešením?

Pokud vás trápí hlavně problémy s pokožkou, celulitida a drobné otoky, můžete vyzkoušet domácí kartáčování. Kartáč by měl být co nejtvrdší, ale zase ne tolik, aby vás to bolelo. Ideální je kartáčovat alespoň pět minut ve směru od končetin do centra těla před sprchováním. Kartáč krásně prokrví pokožku a podkoží a současně rozproudí lymfu a umožní látkovou výměnu a regeneraci. Pokud chcete mít krásné nohy, vyzkoušejte. Ve srovnání s masáží je ale kartáčování jen takové polechtání lymfatického systému.

Kartáčování

Benefity manuální lymfomasáže

Manuální masáž přináší řadu účinků, kterých kartáčem nikdy nedosáhnete. Pomineme-li psychologický účinek relaxace v péči psychoterapeuta, jedná se zejména o zprůchodnění lymfatických center, aktivaci hlubokého lymfatického systému a cílenou stimulaci chodu lymfy z periferií do center. Jednoduše řečeno, dojde opravdu k cílenému rozproudění lymfy v těle a silnému detoxifikačnímu procesu.

Manuální lymfatická masáž

Kvalitní lymfomasáž začíná hlubokým dýcháním

Hluboké dýchání aktivuje hluboký lymfatický systém. Po něm následuje odblokování lymfatických center na krku, v podpaží a tříslech, které je nesmírně důležité. Mimo jiné zabrání vzniku migrén po masáži. Lymfomasáž by neměla bolet. Jedná se o velmi jemnou techniku podobnou hlazení. Dalším znakem dobře provedené masáže je potřeba močení (často i v průběhu masáže) nebo kručení v břiše. Můžete také cítit lehkost v končetinách a zvýšenou únavu bezprostředně po masáži. Naplánujte si po ní klid a dostatek tekutin, ať má vaše tělo prostor vyloučit toxiny.

Prohlédněte si naši stránku věnovanou lymfatické masáži. Ideální je objednat se na sérii několika masáží v týdenním intervalu. Doporučujeme využít permanentky.

Mohlo by se vám také líbit...

0

Your Cart